Monday, 4 June 2012

Perhubungan Antara Lelaki & Wanita

Aku dan dia kawan sahaja.. Kami kelihatan mesra.. Sering bergurau senda dan berbicara soal agama... Tapi, lama kelamaan hati menjadi rindu.. hati merindu , asyik merindu , tersentuh rasa.. Tidakku terduga timbulnya sayang.. Andai tiada berita darinya menjadi gundah.. Apakah hati dah gila bayang?






Siapa yg x jatuh cinta pada putera agama..? namun.. aku terfikir seketika.. walaupun kita hanya berkawan & berhubung ke arah kebaikan, bukankah itu masih permainan syaitan?? persoalan ni timbul setelah terbaca post di bawah..

"Kami tak couple. Alhamdulillah, dia selalu ingatkan saya pasal solat, pasal cara pemakaian yang betul, pasal Allah, pasal Islam, dll. Kami siap call untuk kejut Subuh lagi. Kami tak dating, buat study group saja. Saya rasa bersemangat untuk belajar."

Oh Syaitan, liciknya engkau!!!
 
Terasa hairan apabila melihat statement di bawah yg mengatakan syaitan licik sdgkan dialog di atas baik2 sahaja.. Skrg, aku da bebas drpd dibelenggu kebingungan.. Lelaki & wanita boleh berhubung untuk perkara penting sahaja.. Tp, macam mana kalau dlm bersembang ttg bnda penting diselitkan dgn gurau-gurauan? Tidak perlu berlebihan.. tambah2 buat wanita.. kita sepatutnya jd mahal sikit.. biala dia ckp kita sombong..Cuba kalian fikir, kalau kita wanita terlalu melayan sgt sampai mesra, kita ley terbuat dia sukakan kita.. Kalau ramai yg kita layan, lagilah byk kita permainkan perasaan org.. Setengah org ckp 'nak wat camne, aku kan peramah'.. peramah kenalah bertempat.. xperlu berlebihan..

Ok, berbalik pada dialog di atas.. Kalau dia mengubah kita ke arah kebaikan alhamdulillah.. but, dialog tu walaupun xcouple dia sampai calling2.. membiarkan lelaki tersebut mendengar suaranya... study group pulak kalau secara beramai-ramai xpe.. kalau just berdua err da jd lain.. hehe.. lgpn, boleh ke study depan org yg kita suka? confirm xmasukla ap yg kita bincangkan.. ni just pendapat ak.. xtau la kalian camne.. huhu..
Seterusnya yg menjadikan benda ni jd xbaik adalah niat. Kita suka dia.. Kita pun cari jln camne nak rapat dgn dia.. jgn jd hipokrit ye.. n_n

Kesimpulannya, kita perlu jaga pergaulan dgn yg bukan muhrim.. iman kita boleh tergugat bila2 masa je.. so, for girls especially.. termasuk diri ni sendiri.. lps ni kalau boleh da xnk terlampau mesra dgn laki.. xnk jd playgirl da.. haha.. ley jd ak yg tersuka dkat kau or kau tersuka dekat aku.. or sama2 suka.. hehe.. but, kita masih muda.. x sggup tanggung derita barah cinta.. xsggup jugk tgk hati korang retak.. jd, klu ak sombong jgn marah.. i just take care of your heart.. :)
 
Post a Comment